Tag Archives: Dilgėlių tyrė

Dilgėlių sriuba

Dilgėlių sriuba su raugintais kopūstais

Dilgėlių sriuba

Labai norėjom rūkytų dešrelių su troškintais raugintais kopūstais. Pasidarėm, bet raugintų kopūstų liko. Po to labai norėjom išmėgint dilgėlių vyniotinį, kuris pavyko tik pusiau, tad reikėjo dilgėlių tyrės. Skindamas persistengiau – liko ir šių. Nuspręsta, reikia virti raugintų kopūstų sriubą, o dilgėlės tik pridės daugiau vitaminų. Pasirodo, ir daug daug gero skonio, tad šiandien pietums – dilgėlių sriuba. Ingredientai Vanduo ~2,5 litro; Rauginti kopūstai – tiek kiek liko, grubiai ~300-400 g.; Dilgėlių tyrė (naudojom šviežiai šaldytą) – ~100-150 ml (iš